Mancave 2021

Sisustuksessa pitäisi mennä sen perusteella, mikä itsestä tuntuu ja näyttää hyvältä. Jos liikaa lähtee lukemaan muotilehtiä ja selailemaan netin sisustustrendejä, voi päätyä sisustamaan oman asuntonsa kaikella hienolla ja kalliilla desingilla vaan sen vuoksi, koska se on mitä se on – ei siksi, että itse pitäisi siitä. Tämän ajatus tällä kertaa on yksi, täysin musta valkoinen ajatus mancavesta, ilman taka-ajatuksia.

Elokuvat ja pelit

Miksi aina kuvitellaan, että jokaiseen miesten mancave sisustukseen kuuluu automaattisesti pelit ja elokuvat – ja vähintään jonkun urheilujoukkueen fanituotteet ja jopa moottoripyörä esille?

Se, mikä siellä nykyaikana pitää jokatapauksessa olla, on hyvä ja toimiva nettiyhteys. Mielellään vielä kunnon toimiva mobiiliverkko, jota voi kuka tahansa tilaan tuleva käyttää, vaikka sitten tarkastaakseen päivän vedonlyöntisivustot Sillä vaikka kuinka sitä miettii ja asettelee eri kulmiin, niin kun miehet ovat yhdessä, helposti aletaan lyödä vetoa, ja miksei sitä sitten voisi tehdä oikealla rahalla, eikä toisia vastaan vaan yhdessä pelisivustolla. Sitten se huoneessa oleva iso valkokangas pääseekin edukseen kun sitä pelattua matsia sitten katsotaan yhdessä ja välillä kenties otetaa pientä virkistystä huoneen baarista.

Pelienmaailmakin on nykyään niiin monipuolinen, että oma mancave voi sisältää omat alueensa pöytäpeleille, omat alueensa korttipeleille ja vaikka parikin tietokonepelaamiseen tarkoitettua konetta, tai jos olet oikeasti kiinnostunut eurheilusta, sinulla on koko viiden pelaajan ryhmä omassa huoneessasi äänijärjestelmineen ja kilpailukykyisinä koneineen – ja jos tilaa on, niin tottakai tutuille on vielä katsomo!

Tuossa vedonlyönnissäkin on nykyään tarjolla koko ajan pelikohteita eri puolilla maailmaa ja eri lajeissa. Seuraat sitten perinteisiä lajeja kuten jalkapalloa tai koripalloa tai vaikka jääkiekkoa tai tennistä, tai olet enemmän kiinnostunut uusista lajeista kuten kilpapelaamisesta, niin näiden kaikkien ympärille on mahdollista järjestää omia peli-iltoja ja arvontoja ja vaikka mitä – porukalla pelaaminen on useimmiten hauskempaa kuin yksin, mutta silloinkin on hyvä pitää järki päässä ja pelata aina vastuullisesti, sekä itsenään että läheisiään kohtaan.

Mancave ja koko

Kuinka monella meillä on talossa autotalli, kuinka monella siellä autotallissa on koskaan ollut autoa? Monien autotalli on romuvarasto, jonne työnnetään tavaraa kun se ei mahdu minnekään muualle. Mitä jos tekisit siitä autotallista itsellesi sen oman huoneen, kokoa ainakin olisi riittävästi ja etäisyyttä myös tarvittaessa muuhun perheeseen- vai eikö se ole yksi mancave perusajatus, hakea aikaa juuri itselleen ja kavereilleen. Toisaalta taasen voisi kysyä, miksi sitä aikaa pitää hakea, mutta se on jo toisen artikkelin aihe kokonaan.

Mancave kokoluokan sanelee tottakai olemassa olevat puitteet. Jos asut maalla, voit rakentaa vaikka oman mökin tai rakentaa oman poikien alueen vanhaan navettaan tai vastaavaan, jopa aittaan – kunhan teet sen omilla ehdoilla, etkä ainoastaan niiden sisustuslehtien ajatuksien perusteella.

Jos asut kerrostalossa, on luonnollista, että et voi lähteä revittelemään samalla tavalla kuin jos asut keskellä ei mitään muutaman hehtaarin omalla tilillasi, tai edes omakotitalossa rauhallisella alueella.

Värit ja sisustus

Jos olet mustavalkoinen tai harmaa kaveri, saattaa sen tilankin sisustus kuvata sinua – mutta jos olet räiskyvä luonteinen täynnä keltaista ja punaista väriä, voit antaa sen näkyä myös tässä tilassa – hillitysti, että siellä jaksaa sitten olla. Tai voihan se olla tilana sellainen pehmeä ja pumpulinen, joka toimisi pakopaikkana kaiken maailman kiireestä ja kovuudesta- hell, why not, kyse on sinun omasta tilastasi.

Kulut? Jos olet rakentamasa itsellesi sitä pakopaikkaa todellisuudesta, tai hengailupaikkaa kavereiden kanssa, kannatta miettiä, kuinka paljon arvostaa sitä aikaa? Haluaako panostaa siihen oikeasti niin paljon, että ne kaverit alkavat jonottaa ulko-ovella vuoroaan, vai haluatko pitää paikan oikeasti vain itselläsi, omana pakopaikkana – valinta on 100 % täysin sinun.